HACIMUSAOĞLU ANAOKULU TARİHÇESİ

Hacımusaoğlu Anaokulu Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gökyazı Mahallesinde ilçenin ilk bağımsız anaokulu olarak planlanmıştır. 08.09.2008 yılında inşaatı tamamlanarak 2007/2008 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılmıştır. İlçemizde hayırsever Osman HACIMUSAOĞLU tarafından yaptırılan ilk Anaokulu ve mimari özelliği açısından Antalya'da tek okul olma özelliğini korumaktadır. Okulumuzun faaliyet alanı 1098 m2 alanda 817m2 açık alan 281 m2 kapalı alan olmak üzere 1 kattan oluşmaktadır. A-Blok, B-Blok ve Öğretmenler Odası olmak üzere 3 ayrı binadan oluşmaktadır.

30.12.2021 216

A-Blokta 4 derslik, 1 müdür odası, 1 Müdür yardımcısı odası, arşiv ve lavabolar bulunmaktadır. Öğretmenler Odası 2009 yılında  hayırsever desteğiyle yapılmıştır. B-Blokta 6 deslik, 1 çok amaçlı salon, 1 yemekhane, 1 mutfak ve lavabolar bulunmaktadır. Oyun Parkı tartan malzemesi ile kaplanmıştır. Ayrıca çocuklar için okul bahçemizde kauçuk döşeme alanlar, oyun alanı olarak beton zemin, kum alanı ve toprak alanlar oluşturulmuştur.

Okulumuz ilk açıldığı yıl eğitimine 1 müdür 4 sözleşmeli öğretmen ve 4 yardımcı personel ile 86 öğrenciye 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet vermiş, bugün ise 13 kadrolu öğretmen,1 rehber öğretmen, 2 idareci ve 6 yardımcı personel toplamda 22 kişilik ekiple 13 şubede  230 öğrenciye hizmet vermektedir.

Okulumuz,  Okulöncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğince  belirlenen hükümlerle yönetilmekte olup Milli Eğitim Bakanlığının okulöncesi müfredatı doğrultusunda ,36-69 ayları arasında bulunan çocuklara, yaparak yaşayarak öğrenme ilkesinden yola çıkarak hedef davranışlara ulaşmayı amaçlayan eğitim çalışmaları sunmakatadır.

Okulumuzda okulöncesi eğitimin önemini ve kazanımlarını daha etkin hale getirmek için ;aile için okulöncesi bütünleştirilmiş aile destek programı (OBADER)uygulanmıştır. Ayrıca eğitimimizin ayrılmaz bir parçası olan aileleri eğitimimize dahil etmek için sistemli olarak aile katılımı çalışmaları yapılmaktadır.

Okulumuzda  MİNİK TEMA, EKO OKUL, BESLENME DOSTU OKUL, OKULUM TEMİZ PROJESİ, TELEVİZYONSUZ AKŞAM ETKİNLİKLERİ PROJESİ ...VB. programları tüm yıl büyük başarı ve istek ile  uygulanmaktadır.

Okulumuz 2014/2015 Eğitim Öğretim yılında geçirdiği Kalite Güvence  Sistemi denetimi sonrası ISO 9001:2008 Kalite Belgesi almıştr.Her yıl yapılan Kalite Güvence  Sistemi denetimi 2015/2016 Eğitim Öğretim yılında başarılı geçmiş belge korunmuştur. 2019-2020 yılından beri e-tvinik projeleri ile ulusal ve avrupa kalite etiketleri almış ve proje çalışmaları devam etmektedir.

Uygulanan ve uygulanacak olan projeleri ile Hacımusaoğlu Anaokulu ,ilkleri yaşamayı ve yaşatmayı hedefleyerek 'Yarın için iyi olan bugün bizde var 'sloganı ile çalışmaya devam etmektedir.

30-12-2021